Seda kirjutab üks eelmisel aastal toimunud rünnakust osa võtnud eriüksuslane peatselt ilmuvas raamatus, vahendas New York Daily News.

Mark Oweni varjunime kandev eriüksuslane kirjutas, et nad ronisid vaikselt Abbottabadi linnas asuvas majas kitsast trepist üles, kui üks eriüksuslastest nägi uksest välja küündivat pead.

Eriüksuslased olid juba peaaegu trepist üles saanud, kui Owen kuulis kahte summutatud lasku. Mees kadus peale laske pimedasse ruumi, kuigi Owen ei saanud oma asukoha tõttu kindlalt öelda, kas lasud tabasid oma sihtmärki või mitte.

Kui eriüksuslased sisenesid ruumi, nägid nad põrandal lamavat surnud Bin Ladenit ja tema kohal nutvat naist. Bin Laden oli relvastamata.

"Veri ja ajud olid välja voolanud kolju küljes olevast august," kirjutas Owen ja lisas, et Ameerika kõige otsitum mees tõmbles. Owen ja veel üks eriüksuslane pöörasid oma relvad Bin Ladeni rinna suunas, tulistasid tema pihta mitu kuuli, kuni keha jäi liikumatuks.

Varasemate kirjelduste kohaselt oli bin Laden relvastatud ja üritas vastu hakata, aga Oweni sõnul on see vale.

"Ta ei olnud kaitseks isegi valmistunud," kirjutas Owen. "Tal polnud mingit kavatsust võidelda. Ta palus oma järgijatel aastakümneid kanda enesetapuveste või lennata lennukitega hoonetesse. Kõigi ülesannete täitmise ajal nägime pidevalt sama fenomeni. Mida kõrgemal oli sihtmärgiks olev isik toiduahelas, seda suurem argpüks ta oli," märkis Owen.

Eriüksuslased uurisid hoolega Bin Ladeni nägu, et teha kindlaks, et tegemist on ikka temaga. Lisaks lasti mitmel majas olnud naisel teda tuvastada.