Endine riigikogulane Toivo Tootsen ütles Delfile, et sellise ettepaneku tegi haridus- ja kultuurikomisjon ning tema andis oma nõusoleku. Merivälja kooli direktor Kaja Laanmäe ehk teine Tallinna TV nõukogu uus liige on ettepaneku teinud komisjoni esimees.

Tootsen märkis selgituseks, et tema on töötanud ligi 30 aastat raadios ja televisioonis. „See oleks mul teemalähedane. Asi iseenesest pakub huvi,“ selgitas Tootsen. Mehe hinnangul sobib sesse ametisse kenasti ka iseennast nõukogu liikmeks pakkunud Laanmäe.

Nimelt on Tootseni sõnul kanali eetris palju kultuuri- ja haridussaateid ning see on mõeldud linlaste informeerimiseks. „Mida erinevamate valdkondade esindajaid nõukogus on – ma arvan, et see tuleb asjale ainult kasuks,“ kõneles Tootsen.

Sihtasutuse põhikirja järgi võib nõukokku kuuluda kolm kuni seitse liiget. Seni oli nõukogu neljaliikmeline ning sinna kuulusid Tallinna esinduse juht Euroopa Liidus Allan Alaküla, Tallinna linnavolikogu liikmed Leonid Mihhailov ja Andres Kollist ning Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm. Kuueliikmeline on Tallinna televisiooni nõukogu alates homsest.

Tootsen märkis veel, et koosseisu uuenemise tõttu koguneb nõukogu tõenäoliselt peagi. Kui sageli nõukogu koos käib, Tootsen enda sõnul veel ei tea. Tasu saavad TTV nõukogu liikmed 75 protsenti miinimumpalgast.

Pillak: nõukogu suurenemine kasvatab TTV püsikulusid

Tallinna TV nõukogu ja kulutuste suurendamise asemel tuleks linnavalitsusel ette valmistada ettepanek munitsipaaltelekanali sulgemiseks, leiab Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak.

„Linnapea kahe erakonnakaaslase arvelt Tallinna TV nõukogu suurendamine tähendab sisuliselt Tallinna TV püsikulude suurendamist ja see raha antakse telekanalile Tallinna maksumaksjate taskust,“ taunis Pillak linnavalitsuse otsust.

Pillak leiab, et tegu on kulutusega, millest pealinlaste elu paremaks ei muutu. „Tallinna televisiooni näol on tegu arutu maksumaksja raha kulutamisega. Tallinnale ei ole oma televisiooni vaja ja linnaeelarvest ühe erakonna propagandale kulutamine on põhjendamatu,“ rääkis Pillak.

Pillak soovitab telekanali sulgeda ning sellele kuluva raha investeerida näiteks linnatänavate remonti.

Juske: viimane aeg on see jama lõpetada

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske ütles muudatust kommenteerides, et linnavalitsus paistab Tallinna televisiooniga hädas olevat.

„Küll suurendatakse pidevalt eelarvet, vahetatakse juhte ja laiendatakse nõukogu. Vaatajanumbrid on aga endiselt väga hädised – TTV-le kulutatakse vaid 0,3 protsenti teleka vaatamise ajast. Taolist propagandakanalit ei taha lihtsalt keegi vaadata. On viimane aeg see jama lõpetada.“