"Akadeemik Aaviksoo on vaieldamatult tark inimene, kes teab suurepäraselt, et kõigi inimeste palkade avalikustamine ei ole realistlik," ütles Delfile SDE aseesimees ja riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Urve Palo.

Palo meelest jääb vägisi mulje, et minister käis selle idee välja selleks, et juhtida tähelepanu eemale oma valitsemisala valusatelt probleemidelt ja haridusvaldkonna poolikutelt reformidelt.

"Sarnaselt talitas rahastamisskandaali haripunktis Reformierakond, kui ta hakkas suuresõnaliselt rääkima niinimetatud lapsetoetuse reformist, pakkudes aga välja marginaalseid muudatusi, mis kõige vaesemaid peresid tegelikkuses ei aita," leidis Palo.

Palkade avalikustamisest märksa olulisem on Palo hinnangul täna, 2013. aasta riigieelarve koostamise ajal, palkade tõstmise küsimus.

"Palgatõusu väärivad ja vajavad väga paljud, nende seas õpetajad, lasteaiaõpetajad, kultuuritöötajad, meditsiinitöötajad, päästjad, politseinikud, kaitseväelased. Minister Aaviksoo püha kohus on seista hoopis selle eest, et haridustöötajate palgad uuel aastal märkimisväärselt tõuseksid," märkis Palo.

"Mina isiklikult pooldan seda, et avalikus sektoris oleksid palgad ja palgasüsteemid võimalikult läbipaistvad. Põhimõtteliselt võiks arutada ka selle üle, kas ja milliste töötajate osas võiksid palgad olla avalikud riigile kuuluvates ettevõtetes, nagu Eesti Energia, Tallinna Sadam, Eesti Raudtee," lausus Palo.

"Rohkem absurdi valdkonda kuulub aga mõte, et riik kohustab erasektorit oma töötajate palkasid avalikustama. See peab olema ikka ettevõtete endi otsustada ja kuulub ettevõtete kultuuri juurde," lisas Palo.