Jaapani põhisaartest 640 kilomeetrit lõunapool asuva Okinawa pealinna Naha elanikele andsid võimud eile käsu jääda siseruumidesse. Sadu inimesi evakueeriti võimude poolt tulvade hirmus, vahendab Agence France-Presse.

Kõik lennud Okinawa ja teiste Ryukyu saarte vahel on katkestatud. Samuti on ka maanteed ja raudtee suletud. Üle 75 000 maja on jäänud Jaapani telekanali NHK teatel elektrita.

Stiihia pealöök tabas saart kell 9 kohaliku aja järgi (kell 2 öösel Eesti aja järgi. Selle alla jäi ka Amami rajoon Kagoshima prefektuuris.

Praeguse seisuga on teateid kuuest kannatanust Okinawal ja ühest inimesest Kagoshimas. Ohvreid esialgu pole.

Taifuun Yonabarucho rannas

Täna peaks taifuun Bolevan liikuma edasi Ida-Hiina mere suunas ja lähenema Korea Vabariigi lõunasaartele.

Juba on hakatud taifuuni saabumiseks valmistuma Kaug-Idas. Vene spnoptikute sõnul jääb Primorje krai puutumata ja stiihia liigub otse Habarovski krai peale, lisab RIA Novosti.

Järjekindlalt põhja suunas liikuva Bolaveniga kaasas oleva tuule kiiruseks on 38 m/s. Tugeva tulle raadiuseks on ligi 250 kilomeetrit, lainete kõrguseks 7-8 meetrit. Taifuun liigub edasi kiirusega 70 km/h.

Prognoosi kohaselt jõuab taifuun 28. augusti päeval Korea poolsaare põhjaossa ja sealt edasi Kaug-Itta.

Ka Taiwani saarel asuva Hiina Vabariigi asukaid on taifuuni eest hoiatatud. Võimude sõnul on piirkonda tagasi saabumas varem pahandust teinud Tembini troopiline torm.