Tänavustelt olümpiaadidelt tõid Eesti koondistes osalenud 44 õpilast Eestisse 36 medalit, sealhulgas kaheksa kuldmedalit. Tallinna esindas 26 õpilast, kelle saagiks kujunes seitse medalit.

"Kuldmedaleist kaks lisandus kevadel Tallinna Reaalkooli 11. klassi lõpetanud õpilase Jaan Tootsi auhinnariiulile. Lisaks seitsmele kuldmedalile teenisid Tallinna õpilased eelmise õppeaasta rahvusvahelistelt olümpiaadidelt seitse hõbe- ja kaheksa pronksmedalit," teatas Raepress.

Ka käesoleval aastal oli Tallinna õpilaste hulgas neid, kes esindasid Eestit kahel või kolmel erineval rahvusvahelisel olümpiaadil - Tallinna Inglise Kolledži õpilane Kaur Aare Saar, Tallinna Prantsuse Lütseumist Mette-Triin Purde ning Tallinna Reaalkoolist Anu Ainsaar, Erik Tamre, Taivo Pungas, Jaan Toots ja Andres Erbsen.

Eelmisel õppeaastal osales Eesti-sisestel olümpiaadidel üle 10 000 Tallinna õpilase. Olümpiaadid koolides algavad sügisel, järgnevad ülelinnalised ja üleriigilised võistlused talvel-kevadel ning lõpuks toimuvad suvel rahvusvahelised olümpiaadid.

Rahvusvahelistel aineolümpiaadidel osalemist võib võrrelda tippspordivõistlustega ehk osalemisega MM-il või olümpiamängudel.

Vastuvõtule kutsutud õpilased esindasid Eestit rahvusvahelistel olümpiaadidel, kus osalevate riikide arv ulatus mõnel olümpiaadil üle saja ning osalevate õpilaste arv üle poole tuhande.

Tänavu on Eesti õpilased esindatud 12 olümpiaadil, neist kümme on juba toimunud, kaks - geograafia ja informaatika - toimuvad aga augusti lõpus ja septembris.