„Järgmise aasta eelarvet ei ole ERRi nõukogu veel kordagi arutanud,“ kinnitas Uudelepp. „Oktoobri istungil me arutame järgmise aasta taotlusi, siis saab rääkida, millised need proportsioonid on.”

Nimelt vaadatakse 2013. aasta esimese poole reklaamitaotlusi ühe paketina oktoobrikuisel istungil ning teise poolaasta soove aprillis. Siis selgub ka, kui palju laekub reklaamiraha võrreldes tänavuse aastaga.

Reklaamisoovid esitatakse juhatusele, kes need paketina nõukogu kätte viib. „Praegu pole võimalik öelda, milliste kultuuri- ja spordiülekannete juures reklaami näitama hakatakse,” nentis Uudelepp.

14. augustil arutati kolme spordivõistluse kohta käivaid taotlusi, millest kaks lükati viimasel hetkel saabumise tõttu tagasi. „Seaduses lubatud erandite tegemist ei otsusta nõukogu kiirustades,” selgitas Uudelepp.

Reklaami ei näidatud nõukogu otsuse järgi 18.–19. augustini toimunud Eesti meistrivõistluste ajal kergejõustikus ega näidata ka Euroopa korvpallimeistrivõistluste valikturniiri ajal, mis kestab 5. septembrini. 14.–16. septembrini toimuva Euroopa võrkpallimeistrivõistluste valikturniiri ajal näidatakse reklaami täpselt ette nähtud sekundite jagu.

Uudelepp viitas, et rahvusringhääling ei näita vaikimisi kõigi spordiülekannete juures reklaami, kuna seadus kehtestab üheselt, et tegemist on eranditega.