Tallinna ringkonnakohus rahuldas eile kaitsjate taotlused, mistõttu vabanevad Ivo Parbuse süüasjas vangi mõistetud Tõnu Korts, Elmar Sepp, Aleksander Raide ning Toivo Susi vahi alt neile mõistetud kandmisele kuuluva vangistuse tähtaja lõppemisel.

Toivo Susil ja Aleksander Raidel lõpeb vangistusaeg 26. augustil, kuid kuna see on pühapäev, siis pääsesid nad vabadusse juba täna. Kell 10.50 astus väravatest välja Toivo Susi ja kell 11.05 vabanes Aleksander Raide.

Elmar Sepal ja Tõnu Kortsul lõpeb vangistusaeg järgmise nädala neljapäeval, 30. augustil. Teistest veidi lühema vangistuse saanud Raivo Unt vabanes vanglast juba kaks kuud tagasi, Parbusel seevastu tuleb vanglas veeta veel veidi üle kahe aasta.

Parbuse süüasjas ei pidanud ainsana pärast kohtuotsuse kuulutamist trellide taha minema Peeter Palusaar, kuna ta oli talle määratud vangistuse eeluurimise ajal juba ära kandnud.

Harju maakohus karistas märtsi lõpus Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Toivo Susi sai kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest kohe tuli ära kanda viis kuud, ülejäänud aga nelja-aastase katseajaga tingimisi. Täpselt sellise karistuse määras kohus ka Aleksander Raidele.