21. kooli direktor Naida Toomingas ütleb, et nende kooli esimestesse klassidesse on tänavu vastu võetud umbes 120 õpilast. Võrreldes eelmise aastaga on lapsi rohkem, mistõttu varasema kolme klassi asemel tuli avada neli esimest klassi ning palgata juurde üks algklasside õpetaja. Kiviviske kaugusel asuvas Liivalaia gümnaasiumis on koolihuvilisi esimese klassi minejaid vaid umbes 60 ja suure tõenäosusega avatakse vaid kaks klassi.

Kuigi alates eelmisest aastast määrab Tallinna haridusamet lapsi esimessse klassi elukoha järgi, et õpilastel oleks võimalik õppida kodu lähedal, eelistab küllalt palju lapsevanemaid, et nende võsukesed käiksid hoopis kaugemal mõnes eliitkoolis. Selleks on kirjutatud lapsi maineka õppeasutuse lähedusse fiktiivselt sisse. Võib oletada, et esimesse klassi astujate erinev arv 21. koolis ja Liivalaia gümnaasiumis ei ole tingitud üksnes poolteisekilomeetrisest vahemaast.

"Fiktiivsed sissekirjutused võivad osaliselt seletada küll, miks nii palju õpilasi esimesse klassi tuleb," arvab 21. kooli direktor Toomingas.