Tallinna liikluskorralduses on tehtud juulis-augustis ühistranspordiradade mahamärkimisega olulisi ümberkorraldusi.

Et ühistranspordiradadega on seotud suured ootused, alustas Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) bussijuhtidelt tagasiside kogumist, saamaks teada nende professionaalset hinnangut.

Bussijuhid on uuringu järgi rahul juuli keskel Narva maanteele maha märgitud ühistranspordirajaga Petrooleumi tänavast Hobujaamani. See annab nende sõnul bussidele Viru väljakul asuvasse Hobujaama lõpp-peatusse jõudmiseks umbes kolm minutit võitu.

Kõige suuremat efekti annavadki Pirita tee ja Narva maantee bussirajad eelkõige kesklinnas lõpetavatele liinidele, mis nii Pirita suunalt kui ka Lasnamäelt mööda Narva maanteed kesklinna saabuvad. Narva maantee rada oli esimene ja seda kogemust on olnud bussijuhtidel võimalik kuu aega jälgida. Teiste radade osas vaatlused kestavad.

Tallinna Linnatranspordi AS soovib kõigile linlastele ja õppuritele head kooliaasta algust ning kõigile liiklejatele kannatlikkust uute liiklusmuudatustega kohanemisel.

Septembrist toimub ka ekspressbusside piletihindade langetamine samale tasemele tavapiletiga ja TLT on valmis nõudluse suurenemisele vajadusel paindlikult reservbusside lisamisega reageerima.