Iisraeli-Palestiina rahukõnelused katkesid 2010. aasta septembris juudiasunduste ehitamise üle tekkinud vaidluste tõttu ega ole tänini taaskäivitunud.

Juudiriigi kaitseministeeriumi Läänekalda palestiinlaste tsiviilasjade osakonna pressiesindaja Guy Inbar ütles, et ramadaani ajaks leevendati palestiinlastele kehtestatud sissepääsupiiranguid märgatavalt, nii et "Iisraeli saabus üle miljoni palestiinlase" väljasõidule perega või ringreisile mööda Iisraeli.

Mosleminaine ramadaani ajal Vahemere rannas

Ramadaan (araabia keeles رمضان; türgi keeles Ramazan) on islami kalendri üheksas kuu, mil arvatavasti sai alguse koraan. See kestab 29 või 30 päeva ja ei ole iga-aastaselt püsival ajal ning liigub sõltuvalt kuutsüklitest igal aastal umbes 11 päeva võrra – nii jõuab ramadaani pidav inimene 34 aasta jooksul paastuda igal Gregoriuse kalendri päeval.

Nimetus pärineb araabiakeelsest sõnast, mis tähendab kuumust, põlenud maad ja toidumoona vähesust. Sel ajal on oluline koht palvetamisel, heategevusel ja paastumisel. Ramadaani eesmärk on moslemitele õpetada kannatlikkust, vaimsust, alandlikkust ja allaheitlikkust jumalale. Moslemid usuvad, et ramadaani ajal on eriti tõenäoline, et jumal ilmutab end inimkonnale, kuna sel ajal paljastusid koraani esimesed värsid prohvet Muhamedile.

Ramadaani ajal hoiduvad islamiusulised toidust, joogist, tubakast ja seksuaalsetest naudingutest koidust loojanguni.