Riigikontrolli raport “Ülevaade riigi vara kasutamise kohta 2002. aastal” heidab haigekassale ette ravikindlustusraha raiskamist, kirjutas SL Õhtuleht. Haigekassa juhatuse esimees, sotsiaalministeeriumi endine kantsler Hannes Danilov saab iga kuu peale 36 000 krooni suuruse palga veel 3500 krooni Tallinnas elamise kulu katteks.

Mullu Danilovi elamiskuludeks antud 16 258 kroonile lisandus veel ka 12 962 krooni erisoodustusmaksu.

“Haigekassa nõukogu 2002. aasta suvine otsus on siiski 15-liikmelise tööandjatest, ravikindlustatutest ja riiki esindavatest liikmetest koosneva kogu ühine otsus,” ütles haigekassa pressiesindaja Anne Osvet. Ta märkis, et Danilov pole haigekassas töötades kordagi lisatasu saanud.

Osvet nentis, et Danilovi elamiskulude maksmine ei jäta patsiente ravita, sest tema palk ja hüvitis arvestatakse asutuse tegevuskuluks.

Haigekassa nõukogu eelmine esimees, keskerakondlane Siiri Oviir aga märkis, et kogu raha, millega haigekassa opereerib, on ravikindlustuseks mõeldud, sest see koguneb tööandjate makstud sotsiaalmaksust.

Oviir ei suutnud meenutada, miks Danilovile too hüvitis määrati ning kuidas ta ise hääletas. “Kas ma sel nõukogu istungil üldse olin?” lausus endine sotsiaalminister lõpuks.