"See on väga paha vahejuhtum," ütles piirkondlik politseiülem Joseph Kitur rünnaku kohta, mis leidis aset teisipäeva hilisõhtul pokomo ja orma rahvuste vahel riigi kaguosas Rannikuprovintsis Tana jõe piirkonnas.

Hukkunute seas oli Kituri sõnul 31 naist, 11 last ja kuus meest. Politseiülem täpsustas, et 34 inimest raiuti surnuks ja 14 põles koos onnidega, mille ründajad süütasid, vahendab BNS.

Seni ei ole selgunud, mis täpselt vägivalla käivitas, aga hõimud on varem tülitsenud nii maa kasutamise õiguse kui vee pärast.

Rünnak toimus Keenia kaguosas ranniku lähedal Tarassa piirkonnas Reketas, mis jääb pealinnast Nairobist 300 kilomeetri kaugusele.

2001. aastal sai samas piirkonnas kahe kogukonna kokkupõrgetes maa ja jõele juurdepääsu pärast surma vähemalt 130 inimest.

"Kokkupõrked karjamaade pärast tekivad selles piirkonnas ikka ja jälle," ütles politsei pressiesindaja Eric Kiraithe.

Pokomod on valdavalt paiksed põlluharijad, kes kasvatavad Tana jõe kaldal vilja, ormad on aga karjakasvatajad, kes paremaid rohumaid otsides ringi liiguvad.

"Meie uurimine näitab, et need olid pokomod, kes ründasid ormasid, kes elavad ühel saarel," seletas Kitur.

Piirkonna rahvaesindaja Danson Mungatana ütles, et tegemist oli kättemaksurünnakutega varasemate tapmiste eest - umbes 10 päeva eest tapsid ormad kolm pokomot. Augustis on aset leidnud mitu vastastikust tapmist, rünnakut ja karjavarguse juhtumit, ent ühelgi juhul ei ole tapatalgud olnud sedavõrd verised.