Tundmatuks jääda soovinud juudiriigi ametniku sõnul rikub see 1979. aastal sõlmitud rahulepet. Iisrael pole siiski Egiptusele ametlikult protesti väljendanud, vaid üritab asja lahendada muul viisil, sest islamiäärmuslaste rünnakud poolsaarel on probleem ka juudiriigi julgeolekule.

Iisraeli vankumatu liitlane USA avaldas samas Egiptuse sõjaväe tegevusele poolsaarel toetust, kuid märkis, et Kairo peab oma tegevuse Iisraeliga kooskõlastama ja rahuleppe tingimusi täitma.

"Egiptlased teevad suuri jõupingutusi, et võita terrorismi ja kõrvaldada ka teised julgeolekuohud Siinai poolsaarel ning me oleme neid pingutusi toetanud, sest need parandavad julgeolekuolukorda ka naaberriikides ja kogu regioonis," sõnas USA riigisekretariaadi eestkõneleja Victoria Nuland.

Siinai poolsaarel tulistati laupäeval reaktiivmürskudega julgeolekujõudude konvoid ja neli inimest sai haavata. Rünnak toimus Siinai suurima linna el-Arishi ja Gaza sektori piiril asuva Rafah' linna vahelisel maanteel. Sõdurid olid naasmas haarangult arvatavate islamistide küladesse, kus oli kinni peetud kaks inimest.

Pärast Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki kukutamist on julgeolekuolukord Iisraeliga piirneval Siinail halvenenud. Augusti alguses tapsid äärmuslased poolsaare põhjaosas 16 Egiptuse piirivalvurit ja tungisid seejärel Iisraeli territooriumile, kus nad lahingkopteri abil peatati.

Juhtum tõi kaasa Egiptuse luurejuhi tagandamise ja kauaaegse kaitseministri ametist lahkumise ning operatsioonid Siinai poolsaarel tegutsevate äärmuslaste vastu.