Poplauljatar Madonna nõudis oma MDNA-tuuri Euroopa osa lõpetaval kontserdil Nice'is taas Pussy Rioti kolme liikme vabastamist. Ta katkestas esinemise hüüetega "Vabadus Pussy Riotile!", teatab infoagentuur Agence France-Presse.

USA lauljatar selgitas, et Pussy Rioti teema ümber kujunenud olukord pole ainus, mis talle Venemaal muret teeb.

"Peamine on vabadus ja mitte ainult Pussy Rioti jaoks. Igal inimesel on õigus väärikale kohtlemisele. Me peame saama vabadusvõitlejateks," lisas Madonna.

Madonna oli varem augustikuus teatanud oma koduleheküljel, et peab vangistatud punktüdrukutele määratud karistust liialt karmiks.

Ta esines analoogsete avaldas toetust Pussy Riotile ka Moskvas toimunud kontserdil.

Nice'i kontserdi eel lahvatas Prantsusmaal poliitiline skandaal. Madonna mõnitas oma Tel-Avivi ja Pariisi kontserditel Prantsusmaa kevadiste presidendivalimiste edukat kandidaati Rahvarinde juhti Marine Le Peni.

Madonna näitas kontserditel projektsiooni, kus rahvusmeelse naispoliitiku otsaesisele oli kinnitatud haakrist. Selle järel ilmus ekraanile füürer Adolf Hitleri kujutis ning lõpuks lauljatar ise samasuguste vuntsidega.

See pahandas partei toetajad, mille peale nad kutsusid üles boikoteerima 21. augustil toimunud Nice'i kontserti ja asusid selle eel usinalt Madonna reklaamplakateid ülekleepima.

Pussy Rioti uus vaimusünnitis