Karmima karistuse ehk üksteist ööpäeva aresti määras Pärnu maakohus 17-aastasele noormehele, kelle politseipatrull tabas 6. aprilli öösel kella 3 paiku Pärnus juhtimas mootorsõidukit, mille juhtimiseks tal vastava kategooria juhiluba puudus. Varem korduvalt väärtegude eest karistatud noormehe tabamise loo muudab eriti kurioosseks see, et napilt pool tundi enne autoroolist tabamist oli alaealine noormees tabatud alkoholijoobes avalikust kohast.

Kakskümmend tundi üldkasulikku tööd peab tegema 16-aastane nooruk, kelle politsei tabas autoroolist Pärnus 3. aprillil kella 18 paiku. Ka sel noormehel ei olnud sõiduki juhtimiseks vastava kategooria juhiluba. Tema jaoks oli see juba neljas kord, kui ta tabati samalt rikkumiselt. Varasemal kolmel korral on noormeest karistatud väärteo korras rahatrahviga.

Noored juhtimisõiguseta roolikeerajad ei pannud ohtu vaid iseennast – nende mõlemaga olid sõidukites ka kaasreisijad.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Imre Veberi sõnul on kahe noore mehe teguviisist õppida kõigil.

„Noored inimesed peavad siiski arvestama, et lähtuvalt seadusest kannavad nad täielikult vastutust oma tegude eest juba alates 14-aastaseks saamisest. Nende kahe noormehe eelnevate rikkumiste eest määratud rahatrahvid on kahjuks kujunenud karistusteks vanematele, kes need tasuvad. Just seepärast, et rahaline vastutus langeb vanematele, ei tunnegi noored, et oleksid millegi vastu eksinud või selle eest karistada saanud,“ ütleb juhtumiga kohtuvälise menetlejana seotud olnud Veber.