Hagiavalduse valmistas ette initsiatiivgrupp, milles osalesid Venemaa kodanike ametiühingu, partei Uus Suur Venemaa, liikumise Rahvuskogu ja teiste organisatsioonide liikmed, vahendab Lenta.ru.

„Me nõuame lauljanna Louise Cicconelt ja kontserdikorraldajatelt moraalse kahju eest kompensatsiooni 333 miljonit rubla,“ ütles Venemaa kodanike ametiühingu esindaja Darja Dedova. Hagi kavatsetakse esitada Peterburi Moskva rajoonikohtusse.

„Ta haavas usklike tundeid, propageeris homoseksualismi, samal ajal kui kontserdil olid lapsed, aga see on Peterburis keelatud. Meile, kultuuripealinna elanikele, tekitati kolossaalset moraalset kahju,“ kommenteeris Dedova Madonna kontserti.

Dedova sõnul kavatsevad hagejad anda 50 protsenti lauljannalt ja kontserdikorraldajatelt välja nõutud summast Peterburi linnaeelarvesse. Ülejäänud kavatsetakse kulutada „perekonna, emaduse ja laste toetuseks ning kodanike kaitsmiseks homoseksualismi ja pedofiilia propaganda eest“.

Dedova lisas, et nõutav summa on täielikult adekvaatne, sest lauljanna tegevus on haavanud paljude inimeste tundeid.

Madonna esines Peterburis 9. augustil. Kontserdil toetas ta avalikult kohalikku LGBT kogukonda.

Pärast kontserti teatas kavatsusest kohtusse pöörduda ka Peterburi seadusandliku kogu liige Vitali Milonov, kes on linna homopropagandavastase seaduse autor. Oma pretensioone põhjendas ta kontserdil tehtud videosalvestusega. Kontserdikorraldajad ähvardasid vastuhagiga, sest foto- ja videotehnika kasutamine kontserdil oli rangelt keelatud.