Riisalu tuletas Vikerraadiole antud intervjuus meelde, et Eesti iseseisvuse taastamise järgselt päris sellise korra järgi, nagu see täna uues kaitseväeteenistuse seaduses väga selgelt täpsustatud on, korterite jagamine ja üürimine ei toimunud.

"Täna ei ole ühtegi inimest, kes kasutaks korterit ebaseaduslikult. Küsimus ongi selles, et kui inimene on teenistusest lahkunud ja tema pension on selline nagu ta on, siis on päevselge, et nende korterite pealt üürikommertsi võimalik teha pole," selgitas Riisalu ERR-i vahendusel.

Riisalu on pigem seda meelt, et riik peaks suutma maksta oma ohvitseridele ja allohvitseridele nii palju palka, et nad saaksid osaleda normaalsel kinnisvaraturul, ning probleem kaoks iseenesest ära.

Teine võimalus oleks Riisalu arvates käituda sarnaselt Tallinna linnavalitsusele, mis lahendas sundüürnike probleemi sellega, et erastas neile mõistliku hinnaga korterid.

Kaitseminister Urmas Reinsalu kavandab kaitseväe korterites elavate erukaitseväelaste üürihinna tõusu.

Reinsalu kinnitusel ei puuduta plaanitav kaitseväe korterite kuni 20-kordne üürhinna tõus tegevteenistuses olevaid kaitseväelasi, välismissioonidel vigastada saanud inimesi ja langenud kaitseväelaste omakseid.

Küll aga vaadatakse kaitseministri sõnul üürihind üle kaitseväe korterites elavatel tsiviilametnikel ja nendel, kes ei teeni enam kaitseväes.

"Tegevteenistuses mitteolevatele inimestele soodushindadel korterite üürimise näol on tegemist seadusevastase soodustusega ning sellele on korduvalt tähelepanu pööranud ka riigikontroll," märkis Reinsalu.