Veerpalu advokaat Aivar Pilv rääkis Delfile, et ilmselt võtab arbitraažikohus nendega ühendust alles peale otsuse tegemist selle teatamiseks. "Ainus asi, mida nad enne teha võivad, on see, et annavad otsuse teatamise kuupäeva teada. Seni nad seda aga teinud ei ole," ütles Pilv.

Suusaliidu peasekretäri Margus Hernitsa sõnul ei ole ka liiduga Lausanne`ist ühendust võetud, ent Hernitsa arvates tehakse seda ilmselt peagi. "Olümpia alles lõppes, et eks nad võivad seda teha nädala-kahe jooksul ilmselt," arvas suusaliidu peasekretär.

Rahvusvahelise arbitraažikohtu esindaja ütles juuli keskel Õhtulehele, et Andrus Veerpalu kohtuotsuse teatavaks tegemine pole veel päevakavva võetud ning enne olümpiat seda suure tõenäosusega ei juhtu.

Kuna arbitraažikohus oli sellest ajast alates Londonis ja keskendus 100 protsenti üksnes olümpiamängudel toimuvale, siis enne olümpiamängude lõppu Andrus Veerpalu saatuse osas nad otsust teha ei plaaninud.

Andrus Veerpalu võitleb oma õiguste eest Rahvusvahelises Spordiarbitraažikohtus. Kahekordse maailmameistri ja kahekordse olümpiavõitja dopinguproovidest leiti lubatust kõrgemal tasemel kasvuhormooni.