„Kõige suurem paradoks on selles, et augustisõja peamine algataja Vladimir Putin ütles täna täiesti selgelt, et planeeris ja valmistas mitme aasta jooksul ette meie iseseisvuse ja suveräänse territooriumi vastaseid relvarühmitusi. Ta tunnistas ise. Ja samal ajal, kui see inimene astub ette ja ütleb, et näe, seda tegin mina ja ma olen selle üle uhke, on olemas Gruusia poliitikuid ja nende Vene raha eest finantseeritud kanaleid, mis külvavad segadust ja peataolekut ning esitavad üht ja sama küsimust ja mitte keegi peale idioodi ei esita küsimust, kes alustas seda sõda,“ ütles Saakašvili Gruzija Online'i vahendusel.

„Ma tahan pöörduda nende inimeste poole, selle inimese ja tema orjade poole! Teie peremees Putin ütles täna ise, et tema alustas sõda ja on selle üle uhke. Võibolla te vaatate oma isiklikud versioonid üle ja kooskõlastate vähemalt sellega, mida ütles Putin. Ma saan väga hästi aru, miks Putin kavandas sõda meie vastu. Sest aastatel 2005 ja 2006 oli juba selge, et Gruusia on läbi viinud sellised reformid, millest tulnuks rääkida, et nad peavad Gruusia reformidest eeskuju võtma,“ rääkis Saakašvili.

„Ma mõistan, et teile ei pruugi meeldida see valitsus ja Saakašvili, aga, kurat võtku mind ja kõiki, kas teie ja Putin ei peaks olema erinevad? Ta on ju Putin, aga teie grusiinid? Ei tohiks olla peataolekut ja ebaselgust selle kohta, millise tee peaks meie riik valima Euraasia ja Euroopa vahel. Ei tohiks olla peataolekut mineviku ja tuleviku, vabaduse ja orjuse vahel. Me peame alustatud asja jätkama, et ehitada üles rahumeelne, võidukas Gruusia. Teate, miks Putin täna üles astus? Sest ta ei ole suutnud peamisi eesmärke saavutada ja Putin teab suurepäraselt, et ta ei ole võitja,“ kuulutas Saakašvili ja lisas, et täna on näha, et neli aastat tagasi maksis vastupanu osutada.