"Plaanime järgmise aasta 1. juulist viia ellu vajaduspõhise lastetoetuste reformi, mille käigus soovime kahekordistada suhtelises vaesuses olevate lastega perede toetused," ütles Holsmer Delfile.

Reformi esimeses etapis plaanitakse tõsta esimese ja teise lapse toetust seniselt 19,18 eurolt lapse kohta 30 euroni ning iga järgneva lapse puhul seniselt 57,54 eurolt 80 eurole lapse kohta.

"Senine lastetoetuste maksmise süsteem jääb kehtima, kelleltki midagi vähemaks ei võeta. Täiendavat suuremat toetust hakkavad saama need pered, kes seda reaalselt vajavad," sõnas Holsmer. "2015 aastast saaks abi vajavad pered 40 eurot kuus esimese ja teise lapse kohta ning 115 eurot kolmandast lapsest alates."

Holsmer lisas, et abivajavale kahe alaealise lapsega perele tähendaks see aastas täiendavat sissetulekut ligi 250 eurot, kolme alaealise lapsega aga juba rohkem kui 530 euro võrra suuremat pere-eelarvet.

"Eesmärgiks on kahe aasta jooksul kahekordistada just enim tuge vajavate perede lastetoetused," lausus Holsmer. "Suuremat riigi poolset toetust hakkaks tulevikus saama hinnanguliselt üle 50 000 lapse."

Eesti vajaduspõhised lastetoetused oleksid jõustumisel Reformierakonna sõnul ühed kõrgeimad Kesk- ja Ida-Euroopa riikide hulgas ning riikide jõukust arvestades kogu Euroopas.

Reformierakondlane lisas, et kogu Euroopa liigub pigem vajaduspõhiste toetuste suunas, mis on hinnatud efektiivsemaks maksumaksja raha kasutamiseks kui võrdsel määral kõigini jõudvate laustoetuste jagamine.