Provintsi võimud evakueerisid tormi eest 1,5 miljonit inimest. Zhejiangi meteoroloogiabüroo juhi Li Jiani teatel peaks taifuun provintsis möllama 24 tundi, enne kui liigub edasi naaberprovintsi Anhuisse, teatab Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Lin'ani linnas jäi üleujutuse tõttu kolme hotelli lõksu 130 inimest. Et teed on üleujutatud, pidid päästjad abivajajateni jõudmiseks kaks kilomeetrit kõndima.

300 turisti jäi lõksu looduskaunis kohas Anji maakonnas, kus teisipäeval purunes sild. See parandati korraks teisipäeva õhtul, kuid kolmapäeval purunes sild uuesti.

Provintsi energiafirma teatel on 12 linna elektrita jäänud.

Kogu raudteeühendus Hangzhou, Ningbo ja Zhejiangi linnadega on katkenud.

Tugeva tuule tõttu suleti ka Hangzhou Xiaoshani rahvusvaheline lennujaam.

Shanghais valmistuti taifuuniks 374 000 inimese evakueerimisega. Kõik Shanghai pargid ja ehitusobjektid on suletud ning tööandjatel on palutud anda kolmapäeval töötajatele vaba päev.

Kolmapäeva keskpäeval kohaliku aja järgi andsid Shanghai võimud punase taifuunihoiatuse, mis on Hiina neljaastmelisel skaalal kõrgeim.

Kolmapäeva pärastlõunaks jõuab torm ka Jiangsu provintsi. Seal on evakueeritud 171 400 inimest ning 18 000 laevale on antud käsk sadamasse naasta.

Haikui on juba kolmas nädala jooksul Hiinat tabanud taifuun. Nädalavahetusel räsisid piirkonda tormid Saola ja Damrey.