„Teine kiri oleks tulnud adresseerida äriringkondade esindajatele, sest märkimisväärsel määral toimub provotseerimine sellise olukorra tekkeks ka nende algatusel,“ ütles Putin ning märkis, et riik peab tingimata korruptsiooniga hoolsamalt võitlema. „See on ju täiesti iseenesest mõistetav,“ sõnas Putin NEWSru.com-i vahendusel.

Putin tuletas meelde, et vastavalt Vene Föderatsiooni kehtivatele seadustele kannavad ühtviisi vastutust nii altkäemaksu andja kui võtja. Võitlus korruptsiooniga on Putini sõnul keeruline ülesanne ja seda ei saa lahendada ainult repressiivsete meetoditega.

„See on mitmeplaaniline. Siin tuleb rääkida ka kasvatuslikust komponendist ning vastavate majanduslike tingimuste ja instrumentide loomisest, mis juuriksid selle nuhtluse välja,“ ütles president, kelle sõnul peab selles töös osalema kogu ühiskond.

„Tuleb muuta ühiskonna meelsust ja nii edasi. Ma juba rääkisin, et tuleb pöörduda ettevõtjate poole, sest märkimisväärsel määral lähevad ka nemad seda teed, püüdes saada eeliseid võitluses konkurentidega, sealhulgas, ütleme, riiklikke tellimusi,“ ütles Putin.

Makarevitš ei idealiseeri ettevõtjaid, kuid ei leia, et nemad oleksid altkäemaksuvõtmise suure leviku eest vastutavad.

„Mul on hea meel, et ta mind kuulis, aga ma ei ole temaga nõus. Ma ei idealiseeri meie äri. Aga ta on sageli asetatud sellistesse tingimustesse, et selleks, et kuidagi ära elada, peab ta eksisteerima nendes riigi poolt määratud piirides. Ja neid reegleid pole välja mõelnud ärimehed,“ ütles Makarevitš, kelle sõnul pole ärimehed kaugeltki kõik inglid, aga süüd nende kaela veeretada ka ei maksa.