"Relvastatud mehed tungisid Jandari elamurajooni ja hakkasid valimatult tulistama, surma sai kuus kristlast, kuus alaviiti ja neli sunniiti. Teiste seas mõrvati ka elektrijaama direktor," edastas Rahman, kelle sõnul pole veresauna motiivide osas esialgu mingit selgust, vahendab BNS.

Jandari elektrijaamas töötab peale süürlaste ka hulgaliselt välismaalasi peamiselt Iraanist ja Jaapanist, kes elavad Homsi lähedal neile spetsiaalselt ehitatud asulas.

Süüria äripealinna Aleppo kesklinnas jätkusid teisipäeval ägedad lahingud ning valitsusväed ründasid raskerelvist ülestõusnute valduses olevaid idapoolseid linnaosi, teatasid inimõigusvaatlejad.

Süüria president Bashar al-Assad kinnitas teisipäeval, et surub 17 kuud kestnud režiimivastase ülestõusu otsustavalt maha ja puhastab riigi terroristidest, edastas riiklik uudisteagentuur SANA.

"Süüria rahvas ja nende valitsus on otsustanud puhastada riigi terroristidest ja võidelda terrorismiga hinge tõmbamata," ütles Assad Damaskust külastavale Iraani kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei saadikule Saeed Jalilile.

Esmaspäeval sai Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel üle riigi surma vähemalt 226 inimest, neist 147 tsiviilelanikud.