Nimelt soovib Nordeconi esindav vandeadvokaat Arne Ots, et ministeerium väljastaks talle kogu kirjavahetuse, mida on seoses Eesti meremuuseumi rekonstrueerimisega peetud. Advokaat selgitab, et kultuuriministeerium on jooksvalt projekti kaasatud olnud.

Lisaks kirjavahetusele tahab advokaat Ots advokaadiseadusele viidates enda käsutusse saada ka lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimise ja ekspositsiooni kohta koostatud kultuuriministeeriumi ja Eesti meremuuseumi taotluseelarveid koos seletuskirjade ja põhjendustega.

23. juulil teatas Nordecon, et on esitanud meremuuseumi angaaride pärast kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtusse kaebuse.

Muuseumi juht Urmas Dresen ütles juulikuu lõpus Eesti Päevalehele, et Nordeconi nõue ulatub kahe miljoni euro ligi ja see on hind, mille võrra Nordeconi arvates nende ehitustööd arvatust kallimaks läksid.

„Meie pole kellelegi võlgu ega meile pole esitatud ka arvet – see on vaidlusalune küsimus,” sõnas Dresen. „See võib kõik lõppeda ka kompromissiga ja ei saa isegi kuidagi öelda, et kuidas see lõppeda võib, ja see võib olla üsna pikk protsess.”