Rünnakus hukkus 16 Egiptuse julgeolekutöötajat. Iisraeli relvajõud teatasid hiljem, et tapsid vähemalt seitse relvastatud meest, kes murdsid läbi Iisraeli. Iisraeli ja Egiptuse ametnikud on süüdistanud rünnakus islamiste, vahendab BBC News.

Moslemivennaskonna veebilehele üles pandud avalduses öeldakse aga, et rünnaku võib omistada Mossadile. Iisrael olevat selle korraldanud, et õõnestada Egiptuse islamistliku presidendi Mohamed Morsi valitsust.

Sama kuulutas ka Moslemivennaskonna Palestiina haru Hamas, mis valitseb Gaza sektorit.

„Iisrael on ühel või teisel viisil vastutav selle rünnaku eest, mille eesmärk on häbistada Egiptuse juhtkonda ning tekitada uusi probleeme piiril, et muuta olematuks jõupingutused Gaza sektori piiramise lõpetamiseks,“ ütles Gaza hamaslasest peaminister Ismail Haniya.

Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja Yigal Palmor lükkas süüdistused tagasi, öeldes: „Isegi inimene, kes seda ütleb, ei usu peeglisse vaadates seda mõttetust, mida ta räägib.“

Rünnak toimus pühapäeval kella 20 ajal kohaliku aja järgi, kui päike oli loojumas ja piirivalvurid olid katkestanud töö, et võtta islami püha kuu ramadaani aegset päevast paastu lõpetavat einet iftar'i.

Umbes 35 maskides relvastatud meest, kes olid riietatud beduiinideks, avasid piiripunkti pihta tule, tappes 16 sõdurit ja piirivalvurit ning haavates veel seitset, teatas Egiptuse armee.

Seejärel liikusid ründajad kahe sõidukiga Iisraeli piirile Kerem Shalomi ületuskoha lähedal. Iisraeli ametnike sõnul lendas üks sõiduk piiril õhku.

Teine sõiduk – soomuk – murdis läbi ja sõitis umbes kahe kilomeetri sügavusele Iisraeli territooriumile, enne kui Iisraeli õhujõud selle liikumisvõimetuks muutsid.

Sõidukis hukkus vähemalt viis inimest ja veel kaks suri tulevahetuses sellest väljaspool.