"Toimub maja sisemuse puhastamine ajutistest vaheseintest ja muust sellisest. Kui ehitatakse, siis võetakse ära kõik, mis on ajutine, ja jäetakse põhikonstruktsioonid," selgitas töökäiku Catella Corporate Finance OÜ esindaja Aavo Kokk.

"Põhimõtteliselt saab olema neli korrust nagu praegu. Hoone maht plaanide järgi ei muutu, jäädes väljastpoolt samasuguseks. Kõik on äripinnad," lisas Kokk.

Tema kinnitusel sõltub postimaja asemel kerkiva kaubanduskeskuse valmimine ehitusloa saamisesst.

"Omanikul on lammutusluba olemas, aga ehitustöid ei saa enne alustada, kui on olemas ka ehitusluba ja detailplaneering, aga seda alles taotletakse. Avamine on planeeritud järgmise aasta lõppu," märkis Kokk.

Vaata videot!

Postimaja rekonstrueerimisprojekti kallal töötav arhitekt Martin Aunin firmast EA Reng kinnitas Postimehele, et hoones on umbes 12 000 ruutmeetrit. Aavo Kokk pakkus, et number võiks jääda 8000 ruutmeetri kanti.

"See, kui palju on hoones täpselt kasulikku pinda ja kokku pinda, sõltub alles lõplike ehitusprojektide koostamisel, kuna seal on hulk tehnilisi ruume, tunneleid ning garaaže. Kui palju täpselt, seda ei oska keegi hetkel öelda," märkis Kokk.

Tallinna peapostkontori hoone ehitamine algas 1977. aastal. 1980. aasta Moskva olümpiamängudeks valminud Eesti Posti sümbolhoone autorid on arhitektid Raine Karp ja Mati Raigna, ehitusinsener Heiki Meos ja sisearhitekt Kirsi Laanemaa.

Hoone ei ole muinsuskaitse all ning muinsuskaitse ei esitanud vastuväiteid isegi selle lammutamisplaanidele.

2009. aastal laekus Eesti Posti Narva maantee 1 asuva peahoone enampakkumisele üks pakkumine, mis tuli Rootsi päritolu kinnisvaragrupi Altenberg-Reval tütarfirmalt osaühingult Promethean. Pakkumine oli 128 miljoni kroonisest alghinnast tuhat krooni suurem ehk umbkaudu 8,2 miljonit eurot.

Esialgsetel andmetel avatakse seal järgmisel aastal riidepood H&M ning Rimi toidupood.