"Kui nad tunnistavad, et on valesti käitunud ning oma tegevust enam ei korda, siis seda protsessi enam pole. Ma arvan, et nad tuleks vabastada," leidis venekeelsele Delfile antud intervjuus tema ülipühitsetu Tallinna ja kogu Ees­ti metropoliit Kornelius.

"Kirik ei ole rangete karistuste pooldaja. Ma arvan sama, mis kirik - kui nad tunnistavad, et on teinud halba, ja ütlevad, et ei kavatse seda enam korrata, siis olukord laheneb. Avalikku arvamust pole, seda rohkem loeb president Vladimir Putini arvamus. President mõistis samuti nende tegevuse hukka, kuid on nõustunud järeleandmistega ja see on nii lai mõiste," teatas Kornelius.

Samas oli see kuritegu Korneliuse sõnul solvang kiriku vastu ja  vajalikke meetmeid tuli ette võtta.

Politsei pidas juuli alguses kinni kümmekond Pussy Rioti poolehoidjat, kes olid tulnud Moskva kesklinna kohtuhoone ette meelt avaldama.

Nadežda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitš ja bändi kolmas liige Maria Aljohhina ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Bändi liikmetele on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus. Kõik kolm viibivad kuni jaanuarini vangistuses.

Pussy Rioti advokaadid saatsid Euroopa Inimõiguskohtusse (EIK) kaebuse Vene kohtute otsuste kohta, inimõigusühendus Amnesty International on Pussy Rioti liikmed meelsusvangideks tunnistanud.