Aasmäe rääkis ajalehele Pealinn, et Michal oleks pidanud kohe pärast rahastamisskandaali puhkemist tagasi astuma. "Nüüd on juba hilja, sest ta on Reformierakonda juba kahjustanud," rääkis Aasmäe.

"Ametis jätkamine aga kahjustab ka Eesti riiki – välissuhtluses sellise ministri juttu, kes kodus on kuriteokahtlusega uurimise all keegi tõsiselt ei võta. Väga lihtsalt põhjusel: sellise ministri sõnal pole kaalu, ta võidakse ju kodus kasvõi paari päeva pärast ametist maha võtta."

"Ma ei saa aru, kuidas Michal ise ei saa aru, et poliitikuna ei saa nii funktsioneerida," lisas politoloog Ilvi Jõe-Cannon. "Ma ei mõista, kuidas tema erakond ei mõista, et nii ei tohiks jätkata, kuid sellel olukorral lastakse ikkagi kesta. Arenenud demokraatias poleks see võimalik. Saksamaal astusid hiljuti tagasi skandaali sattunud kaitseminister ja president. Kohtupidamine võib venida ju aastaid."

Teine ja väga oluline külg on Jõe-Cannoni sõnul see, et juhtumit uurib justiitsministrile alluv prokuratuur. "No kuidas nad uurivad oma bossi?! Juba ainuüksi selle pärast peaks Michal tagasi astuma. Kindlasti selline suhtumine meie valitsuse ja Eesti mainele kasuks ei tule."

Ka TTÜ professor Rainer Kattel leidis, et Michali tagasiastumine ongi väga vajalik just seetõttu, et inimestel ei jääks kahtlusevarjugi uurimise aususes.

"Kindlasti aitaks see muuta uurimise avalikumaks ja läbipaistvamaks" ütles Kattel. "Kui kohtus peaks selguma, et selline rahastamisskeem oli süstemaatiline nähtus, siis pole küll mõeldav, et peaminister Ansip ei teadnud asjast midagi ning siis tuleks ka temal poliitiline vastutus võtta ja surve tagasiastumiseks oleks väga suur."