"Teise vooru, mille käigus viiakse läbi valikuülesanded, psühhomeetrilised testid ja eelintervjuu, pääses kuus kandidaati," kinnitas riigikantselei tugitegevuste ja kommunikatsiooni juht Kristiina Tiimus BNS-le.

Riigisekretär kuulutas tänavu mais välja avaliku konkursi riigikantselei strateegiadirektori ametikohale, praegune strateegiadirektor Keit Kasemets asub tööle majanduskoostöö ja arengu organisatsioonis OECD.

Riigikantselei strateegiadirektori ülesanne on juhtida strateegiabüroo tööd ja tagada büroo ülesannete täitmine. Strateegiadirektor vastutab ka valitsuse eesmärkide elluviimise koordineerimise eest, töötab välja konkurentsivõime kasvuplaane, käivitab neid toetavaid konkreetseid algatusi, koordineerib hea riigivalitsemise arendamist ning nõustab valitsust ja peaministrit.

Strateegiadirektori kandidaatidelt oodatakse muuhulgas magistrikraadi, vähemalt kolmeaastast juhtimiskogemust, põhjalikke teadmisi valitsuse töökorraldusest ja avalikust haldusest, Euroopa Liidu otsuste tegemise protsessi tundmist ja põhjalikke majandusalaseid teadmisi.

Keit Kasemets asub OECD-s tööle riigivalitsemise ja regionaalarengu direktoraadis SIGMA programmi juures. SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management) nõustab Euroopa Liidu kandidaat- ja naabruspoliitika riike riigivalitsemise küsimustes.