"Nende teos pole mitte midagi head," rääkis Putin kolmele naismuusikule viidates BNS-i vahendusel. "Sellest hoolimata ei peaks neid minu arvates liiga karmilt karistama."

Tegemist on Putini esimese avaliku kommentaariga teemal, mis on jaganud Venemaa avalikkuse kahte leeri ja äratanud rahvusvahelist tähelepanu.

Putin avaldas pärast kohtumist Briti peaministri David Cameroniga samuti lootust, et ansambel teeb omad järeldused ja õpib vigadest.

Pussy Riot korraldas veebruaris skandaalse väljaastumise Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus. 20-ndates aastates Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš ronisid kiriku altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Minutilises laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks, samuti taunitakse Vene õigeusu kirikut Kremliga mestimises.

Kirevates nailonkleitides ja kootud mütsidega esineva ansambli liikmed avaldasid kohtus usklike solvamise pärast kahetstust, kuid end süüdi ei tunnistanud. Neid ähvardab huligaansuse eest kuni seitsmeaastane vanglakaristus.