Tallinlastele teeb tõsist muret õhu puhtus, millele pealinna liikluses tehtud ümberkorralduste tõttu tekkinud hiigelummikud kaasa ei aita, vahendas TV3 uudistesaade.

Pealinna õhu puhtuse pärast on väga mures ka keskkonnaminister Keit Pentus, kuna Tallinna plaan ühistranspordi abil õhk klaarimaks saada on saavutanud pöördvõrdelise efekti.

"Selle asemel, et muuta ühistranspordiga liiklemist heas mõttes mugavamaks, et transpordivahendid oleksid puhtad, kaasaegsed ja kiired, on tekitatud täielik kaos," rääkis Pentus ning lisas, et õhk on tundide kaupa ummikutes tossutavate autode tõttu muutunud saastatumaks ning see pole kellegi huvides.

Keskkonnaamet aga õigustab tehtud samme. Tallinna keskkonnaameti keskkonnahoiu osakonna juhataja Peep Pobbul viitas, et kui ummikus tuleb seista bussiga, siis ei soovi sinna keegi minna. "Eesmärk on vältida seda, et autoliiklus tuleks linna," tunnistas Pobbul ühistranspordi eelistamist.

Tekkinud ummikud on Pobbuli hinnangul aga pigem ajutised ja tekkinud suviste teetööde tõttu. Õhusaaste mõõtmised näitavad mehe kinnitusel, et pealinna õhu puhtuses negatiivset trendi pole.

Tallinna linn plaanib tasuta ühistranspordile üle minna 1. jaanuarist 2013.