Riigikohus ei võtnud eile arutusele Jaadla kaitsja vandeadvokaat Kaarel Kaisi määruskaebust, milles ta tahtis ringkonnakohtu määruse tühistamist.

Riigikohus otsustas, et ei menetle Tartu ringkonnakohtu 14. mai 2012. a määruse peale tehtud kaebust, millega tühistati Viru Maakohtu 16. veebruari 2012. a otsus kriminaalasjas Andres Jaadla süüditunnistamises, milles tunnistati Jaadla süüdi korruptsioonivastase seaduse rikkumises ning saadeti tühistatud osas maakohtule uueks arutamiseks samas kohtukoosseisus.

Nimelt tühistas mais ringkonnakohus maakohtu varasema otsuse Jaadla süüditunnistamises ja karistamises huvide konfliktiga seonduvates episoodides.

Samas jättis ringkonnakohus maakohtu otsuse muutmata Jaadla süüditunnistamises iseendaga tehingute sõlmimise episoodides, kuna selles osas on maakohtu otsus kriminaalkolleegiumi hinnangul seaduslik ja põhjendatud.

Süüdistuse kohaselt pani Jaadla aastatel 2007-2008 linnapeana oma töö- ja teenistuskohustuste täitmise raames korduvalt toime erinevaid korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumisi.

Teda süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises ja ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises.