Lugeja sõnul oli vaid üks mees köiega kinnitatud, kiivreid ega muud turvavarustust ei olnud ühelgi ehitajal. "Olen täna helistanud kaks korda tööinspektsiooni, aga paistab, et sealt pole keegi kohale tulnud," sõnas lugeja.

Delfi fotograaf käis katuseparandajaid vaatamas ning märkis, et tõepoolest oli turvaköis vaid ühel ehitajal, kuid temagi kinnitas selle enda külge alles pildistamise ajal. "Teised kadusid kuhugi ära ja rakmetega noormees jäi üksi edasi töötama. Kiivreid polnud tõesti kellelgi peas," kirjeldas fotograaf.

Lugeja märkis, et internetist selgub, et ehitajate ülemused on puhkuse või muu põhjuse tõttu ära.

Tööinspektsiooni avalike suhete peaspetsialist Evelin Kivimaa ütles Delfile, et kiivreid katusel töötavatel inimestel peas olema ei pea, sest pole ohtu, et neile ülevalt midagi pähe kukuks. "Küll aga peavad nad olema kinnitatud, kui just katuse äärel pole piisavalt kõrget piiret," selgitas Kivimaa.

Inspektorid lähevad kontrollima

Tööinspektsiooni Põhja inspektsiooni teabespetsialist Olga Pihlak ütles Delfile, et inspektsioonile on turvavarustuse mittekasutamisest teada antud. "Antud hetkel on tööinspektorid teel Faehlmanni 4 asuvale objektile," kinnitas Pihlak.

"Delfi fotodelt on näha, et nõuetekohased ohutusvööd ja –rakmed on täitsa olemas, kuid küsimus on selles, kas need on ka ohutusköitega kinnitatud – seda lähevadki inspektorid kontrollima," selgitas ta.

"Väga meeldiv on tõdeda, et inimesed tunnevad muret teiste inimeste ohutuse pärast ning annavad ka tööinspektsioonile vastavaid vihjeid, mis on igati teretulnud!" rõhutas Pihlak, kuid avaldas lootust, et seekord on katusel tööd tegevad noormehed siiski kenasti köitega kinnitatud.

Vaata videost, kuidas hulljulged noormehed katusel töötavad: