„Uuringust selgus, et ekspressbussi ja tavabussi hinna võrdsustamisel paraneb ekspressbusside täituvus 44 protsenti, mis on piisav põhjus hinna ühtlustamiseks,“ lisas Aas.

„Tallinna Autobussikoondise AS tellis käesoleva aasta märtsis Turu-uuringute AS-ilt avaliku arvamuse küsitluse, kus esitati ühistranspordiga sõitjatele esmakordselt ka küsimus, kas nad eelistavad sõita tava- või ekspressbussiga,“ rääkis Tallinna Linnatranspordi AS avalike suhete juht Sirje Roht.

Lisaks esitati ka küsimus, kas juhul, kui pilet kummaski liigis maksaks ühepalju, aga säiliksid praegused liinid ja peatuste asukohad, hakkaksid praegused tavabussiga sõitjad ekspressiga sõitma.

Vastustest selgus, et praegu eelistab 88 protsenti reisijaist sõita tavabussiga ja vaid 9 protsenti ekspressiga. Kui piletihind võrdsustuks, aga muud tingimused jääksid samaks, sõidaksid pooled tavabussi reisijad ikka tavabussiga edasi. Kui rahalised kaalutlused kõrvale jääksid, valiksid 37 protsenti praegustest tavabussireisijaist ekspressbussi. Kokkuvõtvalt eelistas võrdse piletihinna puhul ekspressbussi tavabussile 44 protsenti ühistranspordikasutajaist, 46 protsenti aga jääksid tavabussi juurde ilmselt sobivamate peatuste asukohtade pärast. Kümme protsenti ei osanud seisukohta võtta või ei sõidagi bussiga).