Holmes tungis 20. juulil viimase Batmani-filmi "Pimeduse rüütli tagasitulek" kohalikul esilinastusel Auroras kinosaali ja hakkas inimesi valimatult tulistama, surma sai 12 inimest, vahendab BNS.

Süüdimõistmise korral võib Holmesi oodata ees surmanuhtlus.

Prokuratuuri esindaja sõnul läheb veel nädalaid enne kui otsustatakse, kas mehele nõutakse surmanuhtlust või mitte, sest väga paljud asjaolud vajavad veel selgitamist ja hindamist.

Peale mõrvade ootab Holmesi ees ka süüdistus lõhkeainete ebaseaduslikus omamises.

Holmesi süüdistatakse 12 inimese tapmises ja 58 inimese haavamises või vigastamises Denveri lähistel Aurora kaubanduskeskuse kobarkinos, kus valdavalt noored kinokülastajad jälgisid Batmani uue filmitriloogia viimase osa kohalikku esilinastust. Kümme inimest on endiselt kuulihaavadega haiglas, neist neli on kriitilises seisundis.

Viimaste seas on ka 25-aastane Ashley Moser, kelle kuueaastane tütar Veronica sai veresaunas surma. Naine sai kuulitabamuse kaela ja kõhtu.

Moseri peresõbra Judy Woodardi sõnul on ta tänulik, et süüdlane peab õigusemõistmise ees seisma.

"Paljudel kordadel, kui midagi taolist juhtub, siis tapavad nad ennast ära nagu Columbine'is," ütles Woodard.

Kinos tapetud 51-aastase Gordon Cowdeni pere tegi samas avalduse, et usaldavad täielikult kohtusüsteemi ja usuvad, et õiglus võidutseb.

"Me usaldame täielikult meie kohtusüsteemi, jumalat ja avalikkust ning usume, et see kuri mees saab teenitud karistuse. Me loodame ja palvetame, et ta seisab kunagi jumala ees kahetsuse ja ääretu kurbusega oma tegude pärast," kirjutas perekond.