Paraadil osales umbes kolm tuhat inimest, kes tõid esile erineva seksuaalse orientatsiooniga inimeste diskrimineerimise töökohtadel. Christopher-Street-Day (CSD) pressiesindaja Christoph Michl rääkis, et üritusest võtsid mh osa lesbidest ja homodest politseinike ühenduse VelsPol, vabakiriku Metropolitan Community Church, homokoor Rosa Note ja Stuttgardi jalgpalliklubi fännide Junxx esindajad. Kohale olid tulnud samuti abigruppide töötajad ja homoseksuaalsete noorte vanemad. Poliitilistest parteidest olid kohal: Bündnis 90/Die Grünen (rohelised), schwusos/SPD (sotsiaaldemokraadid), LSU/CDU (kristlik-demokraatide lesbide-homode ühendus), FDP (vabad demokraadid), DIE.LINKE (vasakpoolsed), Piraten- und Familienpartei (piraatide ja perekonnaerakond) esindajad.
 
Nagu eelnevatelgi aastatel, oli katoliiklik preestrite vennaskond St. Pius X organiseerinud vastudemonstratsiooni. „See väike grupp näitab, et sallivus ei ole kõikidesse ühiskonnagruppidesse kohale jõudnud,“ ütles Michl.

Paraadide taust

Nn homoparaadid organiseeritakse meenutamaks Christopher Streeti sündmusi 27. juunil 1969 New Yorgis. Sel päeval ühinesid transvestiidid, homod ja lesbid Stonewall Inni baaris vastupanuks politsei vägivalla vastu.
 
Saksamaal toimus esimene CSD 29. aprillil 1972 Münsteris, Stuttgardis aga seitse aastat hiljem. Tänavuse ürituse patrooniks oli Berliini ärimees Harald Christ.

Saksamaal on homoseksuaalse kallakuga inimesed tänu meedias tehtud selgitustööle ja mitmetele prominentidele aktsepteeritud. Suurem osa kodanikest ei pane pahaks, et Saksamaa välisminister dr Guido Westerwelle või Berliini ülemlinnapea on homod. Armastatud ja austatud on samuti lauljad-näitlejad nagu Hape Kerkeling ja Patrick Lindner või siis tuntud ajakirjanikud nagu Anne Will ja Dunja Hayali. Teatavasti on liidukantsler Angela Merkeligi ihujuuksur Udo Walz homo.

Kapist välja pole julgenud tulla ainult sportlased, kes kardavad oma orientatsiooni avalikkustamisega kahjustavat oma imidžit. Siiani pole seda suhtumist aidanud muuta isegi mitte Theo Zwangingeri, Saksamaa jalgpalliliidu endise presidendi rohked püüdlused avatuma ja tolerantsema ühiskonna suunas.

Homopartnerluste sõlmimine on Saksamaal võimalik alates 1. augustist 2001. Teatud tingimustel on lapsendaminegi võimalik. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/aino-siebert-kumme-aastat-homopartnerlusi-saksamaal.d?id=55286694

Lisainformatsioon www.csd-stuttgart.de