Tallinna Kiirabi ravijuht Katrin Koort rääkis Delfile, et eile sai Tallinna Kiirabi kokku 176 väljakutset, mis tänavuse suve kontekstis on tavapärane. Samas nentis Koort, et varasematel aastatel on suviti olnud vähem väljakutseid ning eilne kutsungite arv pigem varasem talvine koormus.

Kuuma ilmaga oli Tallinna Kiirabi väljakutsetest otseselt seotud kolm – kutse põhjuseks päikesepiste või kuumarabandus.

Põhja-Tallinna regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles, et Harju kiirabi sai nädalavahetusel ohtralt väljakutseid. Kui keskmiselt tehakse 45 väljakutset päevas, siis laupäeval oli väljakutseid 60 ja pühapäeval 58.

Lill märkis, et nende seas ei olnud küll ühtegi väljakutset, mis oleks häirekeskuses tähistatud märgusõnaga kuumakahjustus, kuid palavusel oli väljakutsete arvu kasvus kindlasti oma roll.

„Kuum ilm siiski mõjutab inimesi, eriti kroonilisi haigusi põdevaid inimesi,“ kõneles Lill ning märkis, et paljud väljakutsed olid nädalavahetusel seotud südamehaigete ja kõrgvererõhutõve põdevate inimestega, kelle tervislik seisund palavuse tõttu halvenes.

Sama tunnistas ka AS Karell Kiirabi kiirabiteenuse juht Ave Põlluaas, kelle sõnul teenindati eile kolme brigaadiga kokku 45 väljakutset. Neist ükski polnud seoses kuumarabanduse ega päikesepistega, ent Põlluaas nentis, et krooniliste haigustega patsiendid ei tundnud end kuuma ilma tõttu hästi.