„Ootamatult puhkes liivatorm. Ma pole elu sees sellist näinud. Päikesevarjud ja muud esemed lendasid minema. Mitmed inimesed said viga,“ ütles Klaipėda päästeteenistuse vanemspetsialist Aleksandras Siakki. Kaks naist tuli kiirabiga ära viia. Ühel oli nihestatud õlg ja teisel pea lõhki. Paljud ei otsinudki abi, vaid otsisid paanika ajal kadunud lähedasi. Inimesed ei leidnud oma asju, helistasid teineteisele ja otsisid sugulasi,“ rääkis Siakki. Kokku sai Smiltinė rannas kannatada 12 inimest. Giruliais viis tuul minema tänavakohviku, vahendab Leedu Delfi.

Sama toimus ka Palangas. Tuul tõstis õhku lamamistoolid, hoiatusmärgid, aga ka 3-4-aastased lapsed. „Tuul tõstis õhku vankri koos lapsega. Hea, et isa oli viie meetri kaugusel, jõudis vankrist kinni haarata, muidu oleks laps võinud kannatada saada,“ ütles Palanga päästeteenistuse ülem Jonas Pirožnikas. Tõsiselt sai Palangas kannatada üks inimene, teiste vigastused olid kerged.

Klaipėdas suutsid kiirabibrigaadid hädavaevu kannatanuid teenindada. Ümber kukkus metallkonstruktsioon, mille tõttu sai viga laps. Tuul murdis maha mitu puud, mille tõttu oli häiritud liiklus. Puud kukkusid autodele ja elektriliinidele. Paljudes kohtades kadus elektrivool.