Noaga relvastatud ning päikeseprille ja mütsi kandev mees hüppas laupäeval kell 13 Swedbanki kontoris üle leti, haaras telleri käest sularaha ja põgenes, ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask BNS-ile.

Inimesed vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Siilivask märkis, et kuigi kurjategija üritas oma nägu varjata, on tõenäoliselt tema isik juba kindlaks tehtud, kuna nii pangakontoris kui ka kaubanduskeskuses on palju turvakaameraid.

Röövli saagiks langenud rahasummat pank ei avalikusta, kuid Siilivase sõnul ei olnud summa suur, kuna Swedbanki kontorites ei hoita suuri rahasummasid.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall ütles, et politsei sai teate Lõunakeskuse Swedbanki kontoris toimunud röövist kell 13.01.

"Kuna juhtum on nii värske, siis on juhtunu üksikasjadest vara rääkida. Kriminaaltalituse töötajad sündmuskohal ja tegelevad juhtunu selgitamisega," lausus Lall.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövi paragrahvi järgi. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada 3-15-aastasevangistusega.