„See on meie jaoks suur hetk. Haarame sellest kinni,“ ütles Londoni idaosa olümpiapargis kõnelnud peaminister BBC Newsi vahendusel.

Kommenteerides juba mängude esimesel päeval juhtunud prohmakat, kui Põhja-Korea jalgpallinaiskonna liikmeid tutvustati Glasgow's koos Lõuna-Korea lipuga, ütles Cameron: „See oli aus viga, ausalt tehtud. On esitatud vabandused ja ma olen kindel, et astutatakse kõik sammud, et vältida selliste asjade uuesti juhtumist.“

Peaminister nimetas olümpiamängude avamise eelõhtut tõeliselt oluliseks päevaks kogu riigi jaoks.

„Seitse aastat ootamist, planeerimist, ehitamist, unistamist on peaaegu möödas – homme tõuseb eesriie, saabuvad pealtvaatajad ning 2012. aasta olümpia- ja paraolümpiamängud võivad ametlikult alata,“ ütles Cameron.

Romney, kes kohtub visiidil Suurbritanniasse hiljem ka Cameroniga, väljendas aga muret „häirivate“ märkide üle valmisoleku puudumise kohta mängudeks.

„Lood sellest, et eraturvafirmal pole piisavalt inimesi, immigratsiooniteenistuse ja tollitöötajate väidetavast streigist – ei ole ilmselgelt midagi julgustavat,“ ütles Romney NBC Newsile.

„Loomulikult on praegu Ühendkuningriigis mõningaste majandusraskuste aeg, kõik teavad seda. Aga vaadake, mida me oleme võimelised saavutama rahvusena, isegi majanduslikult rasketel aegadel,“ ütles Cameron. „Mis puutub riigi ühtsusse, siis ma arvan, et tõrvikuteatejooks näitab tõeliselt, et need ei ole Londoni mängud, need ei ole Inglismaa mängud, need on Ühendkuningriigi mängud. Ma arvan, et me näitame kogu maailmale, mitte ainult, et me oleme Ühendkuningriigina ühtsed, vaid et me oleme äärmiselt head tervitama inimesi üle kogu maailma.“