„Ma usun, et (põhiseaduse) teine parandus tagab üksikisikule õiguse relva kanda,“ ütles Obama Associated Pressi vahendusel. „Aga ma usun ka, et paljud relvaomanikud nõustuksid, et AK-47-te koht on sõdurite käes, mitte meie linnade tänavatel.“

24-aastast James Holmesi süüdistatakse Colorado osariigis Aurora kinos tule avamises, mille tagajärjel hukkus 12 ja sai viga kümneid inimesi. Politsei teatel kasutas ta püssi, poolautomaatrelva ja käsirelva. Veel üks käsirelv leiti tema autost. Kõik relvad olid soetatud seaduslikul teel.

Mõned poliitikud ja avaliku elu tegelasid on väitnud, et karmimad relvaseadused muudaksid samasuguste rünnakute korraldamise keerulisemaks, teised süüdistavad aga relvakontrolli pooldajaid veresauna politiseerimise katsetes.

Vahetult pärast tulistamist hoidus Obama relvapoliitika teemal sõna võtmast ning pole selge, kas ta kavatseb lähemas tulevikus mingi selleteemalise seadusealgatusega välja tulla, eriti kui võtta arvesse, et presidendivalimiste kampaania hakkab haripunkti jõudma.

President märkis kolmapäeval siiski, et ei tohiks olla väga vaidlusi tekitav, kui teha nii, et vaimselt tasakaalutu isik ei saaks relva nii lihtsalt. Ta kutsus üles kontrollima hoolikamalt relva soetada soovivate isikute tausta. Samuti ütles Obama, et otsib üleriiklikku konsensust vägivalla vastu võitlemisel, kuid lisas: „Me peame mõistma ka seda, et kui laps avab tule teiste laste pihta, on tema südames auk, mida ükski valitsus täita ei suuda.“

Obama sõnul lasub vastutus veresaunade ärahoidmise eest ka lapsevanematel, naabritel ja õpetajatel, kes peaksid tagama, et noorte inimeste sees ei valitseks sellist tühjust.