Mõned aastad tagasi pani Tallinna kesklinna valitsus "Russalka" juurde ujumist keelavad sildid, et liivariba asub sadama läheduses ja reostatud vesi pole ujumiseks sobiv. Juba toona ei suudetud inimesi rannast eemal hoida. Tänaseks on keelavad märgid kadunud, inimesed kasutavad ala täpselt samamoodi rannamõnude nautimiseks edasi.

Miks just siin? "Aga miks mitte? Mujale on pikk maa," ei mõista Jevgeni, miks ta ei või siin ujuda. "Mis see vesi mujal puhtam on? Olen siin aastaid käinud ja mingit haigust pole külge saanud. Näete ise, siiani elan ja ujun."

Kui Stroomi rannas on loomade jaoks eraldi ala, siis "Russalka" juures käivad kõik läbisegi. "Mind küll need koerad ei häiri. See on liikuv vesi ju. Las ujuvad," räägib Maris ja osutab käega kahe suure koera poole.

Kuigi Russalka juures ei ole näha ühtki keelumärki, on seal ujumine jätkuvalt keelatud. "Kahjuks on keegi omavoliliselt keelumärgid eemaldanud, kuid uued märgid on tellitud ja need paigaldatakse peagi," ütleb kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmik.