„Mees on meil vahi all ning kohtumine tema ja meie prokuröri vahel leiab aset niipea kui võimalik,“ ütles Rootsi Åmåli politsei esindaja Mats Nilsson teisipäeva õhtul Norra ajalehele Verdens Gang The Locali vahendusel.

65-aastane Fallo on Norra ajakirjanduses tuntud tegelane osalemise tõttu salaviinaloos, mille tagajärjel 2000. aastate alguses suri 18 inimest metanooli joomisse.

2005. aastal mõisteti Fallo süüdi viies mõrvas mürgitamise läbi ja ühes surma põhjustamises. Pärast kaht edasikaebust jäi ta lõpuks süüdi kahes surma põhjustamises ja mõisteti kaheksaks aastaks vangi.

Sel aastal valminud Norra dokumentaalfilmis rääkis Fallo salaviinavedamisest kui professionaalsest tegevusest. „Sa pead olema rahulik ega tohi hakata oigama ja nutma, kui seisad silmitsi ühe- või kaheaastase vanglakaristusega,“ ütles Fallo.

Pärast tund ja 20 minutit kestnud tagaajamist arreteeriti Fallo teisipäeva pärastlõunal Rootsis Strömstadis.

Ületades Rootsi-Norra piiri, keeldus Fallo rutiinseks tollikontrolliks peatumast. Ta murdis autoga tagasi Rootsi poolele ning talle järgnes dramaatilisel tagaajamisel Bohusläni ja Dalslandi maakondades 10-12 Rootsi politseiautot.

Strömstadis andis Fallo lõpuks alla, kui tal oli sabas kaks politseiautot. Arreteerimine ise ei olnud dramaatiline, teatas Verdens Gang. Fallo autost leidis politsei 567 liitrit salaviina.