Euroopa raketikilbiprojekti osaks kavandatud raketitehingust Poolaga loobumine 2009. aastal oli ühepoolne järeleandmine Venemaa valitsusele, ütles Romney välissõdade veteranide kokkutulekul Nevada osariigis RIA Novosti vahendusel.

Venemaale järeleandmise poliitika on muutnud Valge Maja aga Kremlist sõltuvaks, ütles Romney teisipäeva õhtul peetud kõnes.

Samuti ründas Romney Obamat teistes välispoliitilistes küsimustes, sealhulgas Iraani teemal ja USA diplomaatiliste telegrammide avaldamise pärast WikiLeaksis.

„Kahjuks on see president kahandanud USA juhtrolli ja me lõikame selle vilju,“ nentis endine Massachusettsi osariigi kuberner.

Romney, kes on varem Venemaad nimetanud geopoliitiliseks vaenlaseks number üks, alustas teisipäeval kampaaniaringreisi, mis viib ta Suurbritanniasse, Poolasse, Iisraeli ja Palestiinasse.

Eelmisel nädalal avaldatud küsitluse järgi arvas 53 protsenti ameeriklastest, et Obama suudab välisasju paremini ajada kui Romney. Vastupidisel seisukohal oli vaid 40 protsenti vastanutest.