14. oktoobril saab aasta Harjumaal Kiili katlamaja kütusemahutis juhtunud traagilisest õnnetusest, kus mürgiseid aure hinganud Vassili (21) sai eluohtliku mürgituse ja tema elu ei õnnestunud arstidel päästa. Vassiliga koos olnud Nikolai (20) ja Aleksandr (24) said kergemaid kahjustusi.

Kriminaaluurimine pole ikka veel lõppenud ja viimased märgid selle kestmisest pärinevad aprillist. “Menetlus tõenäoliselt käib, minu andmetel on ekspertiisid tehtud ja kõik asjaosalised üle ka kuulatud,” ütleb hukkunud Vassili vanaema esindav jurist Vladimir Kolga. “Olen kuulnud, et asjaga tegelnud uurija lahkus töölt ja ma ei tea, et keegi teine oleks seda menetlema määratud. Ega muud ei saa teha, kui loota ja oodata.” Prokuratuuri teatel on kriminaalasjaga kursis olev prokurör puhkusel.

Vassilit kasvatanud vanaema Maria märgib kibestunult, et neli kuud uuriti, mis aine ikka oli tsisternis. "Olen eluaeg kõvasti tööd teinud ja seetõttu on mul väga imelik vaadata, kuidas praegu tööd tehakse. Tänaseks oleks pidanud juba kohus läbi olema, aga isegi uurimine pole veel lõppenud. Ma pole saanud mingit kompensatsiooni, isegi osa poja töötasust on saamata," räägib 258 eurot pensioni saav naine.