Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ütles Delfile, et seoses Hesburgeri siselistis levinud kirjaga, et salatis võib olla ussikesi, mis tuleb sealt eemaldada, laekus veterinaar- ja toiduametile üks vihje.

Vahesaare sõnul käisid inspektorid täna Hesburgeri salateid kontrollimas ning inspekteerisid Laagri Hesburgeri kiirtoidurestorani ning Sauel asuvat Hesburgeri salati valmistamise tsehhi, mis toodab salateid kogu ketile. Veterinaarkeskuse juhataja kinnitusel oli külastatud restoranis kõik korras ning saastunud salatipartii müügilt kõrvaldatud.

Tootmisettevõttes oli Vahesaare sõnul samuti saastunud salatipartii kõrvaldatud ning salat, mida on kokku kaks tonni, läheb Tallinnas komposteerimisele. "Leidsime üksikud ussikesed," kommenteeris Vahesaar tänast inspekteerimist. Nimetatud kaks tonni oli varutud kolme Balti riigi jaoks. Samast partiist oli ära turustatud ligi 700 kilogrammi salatit Eestisse, Lätti ja Leetu, kuid selle kutsub käitleja nüüd tagasi. Samas nentis Vahesaar, et osa salatist on salatikarpides ja burgerite vahel kindlasti juba müüdud.

Tegu oli Vahesaare kinnitusel üksikjuhtumiga ning Hesburgeris on üldiselt kõik kontrolli all. "Loomulikult ei luba amet inimestele sisse sööta usse," ütles Vahesaar, kuid nentis samas, et selliseid asju ikka juhtub, ning kinnitas, et uss mürgitust ega haigestumist ei tekita.

Homme teeb amet otsuse, kas saata juhtunu kohta teade ka kiirteavitussüsteemi kaudu Läti ja Leedu riiklikule järelevalvele. Vahesaar märkis, et süsteem on säärane, et teadet näeks ka kapsa päritolumaa Saksamaa ning vahendajamaa Soome.

Vahesaar märkis, et ettevõtte juhi kinnitusel levitas Balti riikide Hesburgeri töötajatele salatist ussikeste ärakorjamise, kuid mitte salati müügilt eemaldamise infot üks töötaja omaalgatuslikult. Vahesaar lisas, et sääraselt tegutsemine oli väga vale lähenemine, taunimisväärne ning ettevõttel tulnuks ussidest teavitada ettevõtte juhtkonda ning veterinaar- ja toiduametit.