Ride ei olnud siiski esimene naine kosmoses. Nõukogude kosmonaut Valentina Tereškova käis maailmaruumis juba 1963. aasta juunis. Pärast Ride'i on kosmoses käinud üle 45 naise USA-st ja teistest riikidest. Kaks neist on olnud kosmosesüstikute komandörid, vahendab BBC News.

USA president Barack Obama ütles oma avalduses, et uudis Ride'i surmast teeb ta sügavalt kurvaks.

„Esimese kosmoses käinud Ameerika naisena oli Sally rahvuskangelane ja tugev rollimudel,“ ütles Obama.

Ride sündis ja kasvas üles California osariigis Los Angeleses ning sai Stanfordi ülikoolis magistri- ja doktorikraadi füüsikas.

Ride esitas taotluse USA rahvuslikku aeronautika- ja kosmoseagentuuri NASA-sse tööle saamiseks pärast reklaami nägemist Stanfordi ülikooli tudengilehes. Reklaamis kutsuti teadlasi ja insenere, sealhulgas naisi, astronaudiks kandideerima.

Ride asus NASA-sse tööle 1978. aastal, olles üks 35-st inimesest, kes enam kui 8000 kandidaadi hulgast astronaudiks välja valiti.

Esimesele kosmosesüstikumissioonile lendas Ride 1983. aastal Challengeri pardal. Tol hetkel, 32-aastaselt, oli ta ka noorim ameeriklane, kes oli orbiidile lennanud.

Ride käis kosmoses ka järgmisel aastal ja pidi minema kolmandale reisile, kui Challenger 1986. aastal pärast starti plahvatas. Hukkusid kõik seitse meeskonnaliiget ning USA süstikuprogrammis tekkis kolmeaastane paus.

Ride'ist sai presidendi komisjoni liige, mis Challengeri katastroofi põhjuseid uuris. Ta oli ka teise sarnase komisjoni liige, mis uuris kosmosesüstiku Columbia purunemist pärast Maa atmosfääri sisenemist 2003. aastal.

Pärast NASA-st lahkumist sai Ride'ist San Diego California ülikooli professor.

Ta on kirjutanud lastele teadusest viis raamatut.