Ta tuletas ka meelde, et kõik eurotsooni abilaenud on tingimuslikud ja nendega kaasnevad eelarvet ja struktuurseid reforme sisaldavad nõudmised.

Nimelt kirjutas Der Spiegel täna, et Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kannatus Kreeka suhtes on katkemas ja Kreeka ei pruugi IMFilt enam abi saada. Kui IMF loobub Kreeka toetamisest, võib sama otsuse tema sõnul langetada ka Eesti.

Küpros on Ligi hinnangul ainus, kelle puhul on realistlik arvata, et nad küsivad teistelt liikmesriikidelt abi, teiste riikide puhul on asi nende endi kätes ning nad teavad seda.

"On päris selge, et tühjad spekuleerimised neil teemadel ei ole abiks kellelegi peale finantsspekulantide," ei tahtnud ta Delfile kommenteerida Itaalia ja Hispaania järjest kõrgemaid laenukulusid.

"Trendi peatamiseks on EL ja eriti eurotsoon üksjagu teinud reeglistiku loomisel, kuid otsuste läbisurumisel kodus on mõistagi ees omad takistused, huvid ja tihti lihtsalt avalik arvamus. Valikuid tegelikult pole, teha tuleb ja valitsuste nahk pole siin piisav vastuargument," teatas Ligi.