"Evelin Ilves lahkus Eestist samal kuupäeval kui teised Eestist valitud tõrvikukandjad 17. juulil. Kõik kolm tõrvikukandjat jõudsid eile Eestisse tagasi," sõnas presidendi kantselei avalike suhete juht Piret Pert.

"Evelin Ilvest saatis kolm inimest, sealhulgas julgestuspolitseinik," kommenteeris Pert presidendiproua kaaskonna suurust.

SOS Lasteküla patroonile ning tervislikke eluviise edendavale Evelin Ilvesele tegi ettepaneku olla kolmandaks tõrvikukandjaks Londoni olümpiamängude partner Samsung koostöös olümpiakomiteega.

Evelin Ilves on võtnud oma südameasjaks tõsta Eesti laste ja täiskasvanute teadlikkust tervisespordi ja ­eluviiside tähtsusest.

"Lisaks sportima innustamisele tegeleb ta tervisliku toitumise, täisväärtusliku koolitoidu ja kodutoidu valmistamise, sealhulgas leivategemise, edendamisega. Samuti on Evelin Ilves mitmete ühiskondlikult oluliste ettevõtmiste ja organisatsioonide, mis on pühendunud laste, noorte ja puuetega inimeste aitamisele, patroon," lausus Pert.

Evelin Ilves tunnustab kaks korda aastas tublisid sportlasi, andes neile üle presidendi kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia.