Paljudel on rääkida oma edulugu, kuidas vaatamata algsetele raskustele elavad vigastatud nüüd koos oma lähedastega igati täisväärtuslikku ja normaalset elu,“ ütles Kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane.

Kolmepäevasel üritusel saavad viisteist vigastatud kaitseväelast koos oma pereliikmetega matkata merel kajakitega, sõita mootorpaadiga, õppida sukelduma, proovida kalapüüki võrguga ning meisterdada käsitöökojas, vahendas kaitseväe peastaap.

Samuti võisteldakse sportpüssi ja vibu laskmises. Perepäevadel tutvustatakse kaitseväelastele ka invaspordi võimalusi ja vajadusel nõustab nii kaitseväelasi kui nende pereliikmeid psühholoog.

Kaitseväe tugikeskus on perepäevasid, kus jagatakse sõdurite lähedastele teavet missioonipiirkonnas teenijate psühhosotsiaalse toetuse ja nendega suhtlemisvõimaluste kohta, korraldanud sel aastal viieteistkümnel korral. Samuti on kuuel korral korraldatud vigastatutele teatrikülastusi.

Kaitseväe tugikeskuse põhiülesanne on sõjalistel operatsioonidel osalevate kaitseväelaste ja nende perede psühhosotsiaalne toetamine ning sõjalistel operatsioonidel haavata saanud kaitseväelaste ja nende lähedaste toetamine ning rehabiliteerimine.

Tugikeskus on administratiivselt Kaitseväe Logistikakeskuse koosseisus alludes aga erialaselt kaptenmajor Toomas Kasemaa juhitavale Kaitseväe Peastaabi personaliosakonna tugiteenuste jaoskonnale.